Köp- och leveransvillkor

 

Avtal om köp

Avtal om köp upprättas då din beställning har bekräftats av SkaViLeka.se till den e-postadress som angivits vid beställningen.

Genom beställningen godtar du nedanstående villkor. Åldersgräns för handel är 18 år och vi levererar inom Sverige.

 

Priser

Alla priser på SkaViLeka.se är angivna i svenska kronor och moms på 25 % ingår. Kampanjpriser och andra erbjudanden gäller så långt lagret räcker. 

 

Betalningsalternati

- Klarna Checkout

Kontakt Klarna: 08-120 120 10

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Vilka betalsätt som erbjuds dig kan variera från butik till butik, men också beroende på vår kreditbedömning. De vanligaste betalningsmetoderna är dock faktura, delbetalning, kort, banköverföring eller annan direktbetalning. Allt är lika säkert. 

Genom att ange eller efterfråga information i Klarna Checkout godkänner du våra användarvillkor och vår användning av dina personuppgifter enligt vad som framgår nedan.

Klarna Checkout Användarvillkor

Genom att använda Klarna Checkout godkänner du Klarna Bank AB (publ):s (556737-0431, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm), "Klarna", villkor såsom de framgår nedan, inklusive eventuella bilagor eller annat material vartill hänvisas ("Villkoren"). I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Klarna Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området. För att få använda Klarna Checkout måste du vara minst 15 år.

Läs mer här:http://cdn.klarna.com/1.0/shared/content/legal/terms/Klarna/sv_se/checkout

Klarna Checkout uppvisar de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna Checkout är faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Faktura ligger som förvalt betalningsalternativ där så är möjligt. Vid betalning med faktura gäller Klarnas vid var tid gällande fakturavillkor; f.n. 14 dagars kredit, en påminnelseavgift tillkommer vid utebliven betalning. Har du handlat för under 60 kr tillkommer 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta motsvarande 24 % plus vid var tid av Riksbanken fastställd referensränta. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Eventuella skatter eller avgifter kan dock tillkomma genom valt betalningsalternativ, se närmare de enskilda betalningsvillkoren för det alternativ du väljer. Klarna kan när som helst addera eller ta bort ett eller flera betalningsalternativ av de som erbjuds i Klarna Checkout.

För de flesta betalsätt, när du slutför ett köp via Klarna Checkout, träffar du och Klarna ett avtal där Klarna bl.a. garanterar att du inte behöver betala om du inte får dina varor. Klarna ersätter samtidigt butiken för det du handlat och övertar därmed rätten att få betalt. Oavsett vilket betalsätt du väljer så går din betalning därmed till att reglera den fordran Klarna har. Du kan dock erbjudas andra betalningssätt i Klarna Checkout (såsom exempelvis Swish), där Klarna inte övertar fordringen från butiken, utan din betalning av skulden regleras i stället direkt till säljaren. Ditt köp kommer dock även i dessa fall att omfattas av Klarnas köparskydd.


- Klarna Konto


Betalsättet för dig som själv vill välja hur mycket du betalar varje månad. Men Klarna konto är mer än så. Förutom att du alltid får hem dina varor innan du betalar, samlar du alla dina köp på ett konto. Detta gäller även om du har handlat i flera olika butiker via Klarna konto. Det betyder en enda faktura, oavsett antalet köp.

  • Få alltid hem varan innan du betalar

  • Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet

  • Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter

  • Alla dina köp samlas på ett konto och på en faktura

  • Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad

  • En aviavgift om 29 kr, oavsett antalet köp

  • Du kan när som helst betala hela beloppet på en gång

Vid ett köp om 10000 kr med Klarna Konto basvillkor är uppläggningsavgiften 0 kr. Den gällande årsräntan är 19,90 % vilket motsvarar en effektiv ränta om 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458 kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955 kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid.
Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen per post.
Läs mer: Allmänna villkor
Läs mer: Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation 

 

- Förskottsbetalning

Du betalar in pengar i förväg på vårt bankgiro nr. 5068-1097, betalningsmottagare är Havima Webshop AB. Efter att du skickat din order i kassan får du information på skärmen samt via e-post hur du går tillväga.

 

- Payson

Betalning med Payson. Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett PaysonKonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson.

Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank.

Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel.

All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och flera miljoner personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se.

 

Leveranstid

 

Normal leveranstid är cirka 1-3 arbetsdagar.

Mindre ordrar skickas med spårbar frakt med Posten, vilket tar ca 1-3 arbetsdagar. Större ordrar skickas med DHL, vilket tar ca 1-3 arbetsdagar.

Under högsäsong kan det ta längre tid. Om varan blir försenad ytterligare kommer du att få kontakt via kundtjänst och då kan du välja att häva köpet och få pengarna tillbaka.

 

Leveranssätt

Vi skickar beställningar med spårbar frakt med DHL (tyngre paket) eller Posten Varubrev (lättare paket).

 

Hämtning

För dig som bor i Värnamo med omnejd finns det möjlighet att hämta varorna hemma hos oss på Dansörvägen 27.

För dig som bor i Ljungby finns det möjlighet att hämta varorna på vårt lager på Långgatan 21.

Uppge koden "hämta" i kassan, så dras fraktkostnaden av. 

När varorna är packade skickar vi ett mail till dig och anger när du kan komma och hämta upp.

Vi tar inte emot betalning vid hämtning, utan varan måste vara betald i webbutiken innan hämtning. 

Hela köpet måste alltså registreras som vanligt i webbutiken, det som skiljer är att fraktkostnaden försvinner när du uppger koden.

Var beredd att uppvisa legitimation vid avhämtning.

 

Frakt

Fraktkostnaden är 29-59 kr beroende på vikt och volym.

 

Retur 

Du har 180 dagars öppet köp på dina varor. 

Innan  du returnerar en vara vill vi gärna att du kontaktar oss. Mail till kundtjänst är [email protected] och Tel: 070-3012888 (vardagar 10-13).

Returfrakten (59 kr) står du som kund själv för. LEGO-kartongen måste vara obruten och i säljbart skick. Skadad retur ersätts med halva inköpspriset.

Returadressen är: Havima Webshop AB/skavileka.se, Långgatan 21, 341 32 Ljungby.

 

Ångerrätt

Den person som för privat ändamål ingår distansavtal med SkaViLeka.se har enligt distans- och hemförsäljningslagen (2005:59) två veckors ångerrätt.

Om köparen ångrar sig efter att ordern är lagd och inte har betalt varan hävs köpet automatiskt efter en vecka. Ångrar sig köparen direkt efter att ordern är lagd kan köparen kontakta oss snarast, kanske vi hinner häva köpet innan varan är skickad. På så sätt undviker köparen att betala för returfrakten.

Ångerrätten gäller från dagen köparen tar emot varan. Köparen har rätt att undersöka varan men den måste vara i väsentligen oförändrat skick för att köparen ska kunna ångra köpet.

Ångerrätten gäller även om köparen varit tvungen att förändra varan för att kunna undersöka den. Köparen ska skicka tillbaka vara till säljaren och köparen ska betala kostnaderna för returfrakten.

Säljaren återbetalar priset för varan, men köparen står för returfraktskostnaden. Återbetalningen ska göras snarast och senast inom 30 dagar från det att köparen ångrat sig.

LEGO-kartongen måste vara obruten och i säljbart skick. Skadad retur ersätts med halva inköpspriset. 

Har du däremot beställt en vara och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Reklamation/Garanti

Det är alltid 1 års garanti på de produkter du köper. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador.

Du kan reklamera en felaktig vara i upp till tre år.

För återbetalning - kontakta oss via mail: [email protected] eller tel 070-3012888 (vardagar 10-13), innan du skickar något paket. Då får du en returfraktsedel av oss.

Om det saknas LEGO-bitar i en ask kan du kontakta LEGO konsumentservice på 030-22 44 00. De är även experter och kan ge byggråd och beskrivningar.

 

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du anmäla det hos ombudet direkt när du hämtar ut ditt paket.

Kontakta kundtjänst, mail: [email protected] eller tel. 070-3012888 (vardagar 10-13).

Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss, så fakturerar vi dig 250 kr för vårt arbete med hantering av varorna. 

 

Personuppgifter

SkaViLeka.se ansvarar för de personuppgifter som du som kund lämnat till oss. Dina personuppgifter används i syfte att upprätthålla relationen mellan dig som kund och SkaViLeka.se som leverantör.

Genom godkännande av köpeavtalet med SkaViLeka.se samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order, möjliggöra updatering av din orderstatus,

samt för eventuella marknadsföringsändamål av SkaViLeka.se. Som kund kan du när som helst ta tillbaka ditt samtycke till att få eventuella erbjudanden eller annan information.

 

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen